Voor het eerst naar de sauna?

Sta je op het punt om voor het eerst naar de sauna te gaan? Dan is het verstandig om je van tevoren eerst even in te lezen! Een saunabezoek kan de eerste keer best spannend zijn en om die reden voorzien wij jullie deze week van enkele tips.

Wat moet ik zelf meenemen?

Gedurende je verblijf in een sauna –of wellnessresort is het vrijwel altijd verplicht om een aantal dingen bij je te hebben. Vaak zijn dit:

  • Een groot badlaken
  • Slippers
  • Een badjas

Vrijwel ieder wellnessresort beschikt over een restaurant, rustruimte of een tuin. In deze ruimtes is het gebruikelijk dat je een badjas draagt of een handdoek omslaat. Uit oogpunt van veiligheid en hygiëne is het verplicht om slippers te dragen. Je voorkomt hiermee dat je uitglijdt op plekken waar het bijvoorbeeld vochtig is. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om tussen de saunarondes door een tijdschrift of boek te lezen.

Heb je zelf geen slippers, badjas of badlaken in huis? Geen probleem! Veel sauna of- wellnessresorts bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een badjas of badlaken te huren. Kijk voor de zekerheid altijd even op de website van het saunacomplex voor de mogelijkheden.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Vrijwel iedere saunabezoeker komt voor zijn of haar rust naar de sauna. Het wordt daarom ook op prijs gesteld als je je rustig gedraagt. Ben je met een vriend of vriendin naar de sauna? Praat dan altijd op een rustige en zachte toon en houd rekening met andere saunabezoekers.

Uit het oogpunt van privacy is het niet toegestaan om mobiele telefoons en (foto)camera’s mee te nemen. Daarnaast kunnen er nog andere regels zijn die per wellnessresort kunnen verschillen. Wij raden je aan om voorafgaand aan je bezoek altijd even de huisregels door te lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie