Spa etiquette: naakt of met badkleding?

Bij het zien van afbeeldingen van sauna’s en wellnessresort droom je al snel weg en kun je niet wachten op je eerst volgende saunabezoek. Maar wat zijn eigenlijk de spa etiquettes: welke do’s en dont’s heb je in de sauna?

In de meeste spa’s is het zeer gebruikelijk om de sauna’s naakt de bezoeken. Zodra je een sauna uitkomt is het wel zo netjes om een handdoek om je heen te slaan of om een badjas aan te trekken. Houd je blik ook afgewend van je mede-saunabezoekers, het is niet prettig wanneer er iemand constant naar je zit te kijken, helemaal niet wanneer je naakt bent.  Overigens hebben de meeste wellnessresorts wel badkledingdagen of speciale vrouwendagen mocht je het niet prettig vinden om de spa naakt te bezoeken. Overigens gelden in het buitenland andere regels, op Duitsland en Scandinavië na is het in de rest van de wereld de gewoonte om een sauna in badkleding te bezoeken.

Laat je telefoon in een kluisje achter. Heerlijk toch om even niet constant op je scherm te hoeven kijken en steeds te reageren op berichten. Ook zijn telefoons in de meeste sauna’s niet toegestaan vanwege de privacy van andere gasten.

Voor je de sauna in gaat, neem je een douche uit hygiënisch oogpunt. Neem een handdoek mee, of huur deze, in de sauna dien je namelijk op je handdoek te zitten, het is in de sauna namelijk ook weer niet zo warm om alle bacteriën te doden.

In de meeste sauna’s wordt het zeer gewaardeerd wanneer er stilte heerst, gebruik de sauna dus niet om even de laatste roddels met je vriendinnen te bespreken maar wacht daar even mee tot je wat gaat eten of drinken in het restaurant of relaxruimte.

Neem je tijd, bezoek een spa op een dag dat je echt de tijd hebt zodat je optimaal kunt ontspannen. Trek minimaal vier uur uit voor je spabezoek, zo kan je lichaam ook beter acclimatiseren. De meeste spa’s bieden arrangementen aan, vaak heb je dan een massage en entree voor een speciale prijs. Ook zijn er vaak arrangementen in combinatie met een lunch of diner. Zo kun je er echt een hele dag ontspanning van maken, voor de echte liefhebbers is er bij veel spa’s ook een hotel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie